juli 14, 2024

Maken van een intro met Keynote, Garageband en iMovie

Omschrijving

maken van een intro met Keynote

Elke leerling wil een beroemd vlogger worden.  

In deze sessie gaan we aan op de iPad de slag met de apps ‘Keynote’, ‘Garageband’ en ‘iMovie’.

Binnen de app ‘Keynote’ leren we foto’s toevoegen en dezer te voor zien een masker, passend bij het ontwerp van onze intro. We voegen aan de dia’s objecten toe die we voorzien van een leuk kleurtje en een gepaste ritmische animatie.

De verschillende dia’s voorzien we van overgangen die we op ‘tijd’ activeren. De bekomen presentatie exporteren we naar film en importeren deze in iMovie.

met ‘live loops’ maken we we bij Garageband een leuk deuntje aan

Via de app Garageband en de functie ‘live loops’ maken wen een bijpassend deuntje. Dit deuntje exporteren we en importeren die in iMovie. 

In iMovie funetunen we het geheel. We spelen met overgangen, snelheden, filters en raden onze video in en uit.

alles netjes finetunen via iMovie

Eenmaal klaar, exporteren we de video naar de fotobibliotheek, klaar om geïmporteerd te worden in mijn nieuwste creatie,… mijn eigen vlag.

Om deze workshop vlot te volgen moeten de ‘basisvaardigheden’ die nodig zijn bij het gebruik van de iPad in de vingers zitten. Wanneer deze kennis ontbreekt raden wij aan eerst de ‘basisworkshop’ te volgen.

Geschikt voor

De workshop is geschikt voor zowel basis-, secundair- en hoger onderwijs.

Maatwerk

Er wordt steeds vooraf overleg gepleegd met de directie, de ICT-coördinator of verantwoordelijke leerkracht om de noden in kaart te brengen.

Benodigdheden

Voor deze workshop heb je een iPad nodig met de laatste versie van iPadOS en de recentste versie van de app ‘Keynote’, ‘iMovie’ en ‘Garagenband’. Optioneel kan YouTube aan de lijst toegevoegd worden om de video’s te uploaden naar deze service.

Locatie

Deze nascholing wordt steeds op een plaats naar keuze onderricht.

Prijs

Op aanvraag via: info@educatiedewegwijzer.be