mei 20, 2024

Lesmateriaal

Actief Leren met ICT – iBooks – PDF – Bookwidgets

Een streepje geschiedenis

Actief leren met ICT

Samenwerken met Google Hangsouts/Meet, Google Drive en Documenten. Leerlingen moeten met de gedeelde informatie een digitaal boek maken. In dit werk stimuleren we ‘samenwerken’,’creativiteit’ en leren we ze omgaan met hedendaagse tools om materiaal met elkaar te delen.

Techniek – iBooks – PDF – Bookwidgets
Mission EP 2015

Techniek

Dit is een project dat werd uitgewerkt in functie van de lessen techniek. Leerlingen moeten samenwerken in groep en meer leren omtrent het technologisch proces, transportmiddelen en elektriciteit. Leerlingen gaan aan de slag met aërodynamica en massa. Ontdekken welke materialen het interessantst zijn om een voertuig te bouwen.

Klik HIER voor meer informatie

Spaghetti-time

Techniek

Dit is een project uit de lessen techniek waar leerlingen met behulp van papier, satéprikkers of spaghetti een brug moeten bouwen. Leerlingen leren werken met allerlei apps. Ze ontdekken de soorten bruggen, hun eigenschappen en leren meer over het technologisch proces.

Klik HIER voor meer informatie

Meet Edison

Techniek

Meet Edison is een robot waarmee leerlingen leren programmeren. De robot is niet al te kostelijk maar is niet zo nauwkeurig in het rijden.

Projecten – Book Creator
Gezondheidsdag

Project

Dit is een project omtrent ‘gezondheid’. Het is de bedoeling dat leerlingen de QR-code inscannen en het boekje downloaden en naar hun hand zetten. Ze voegen foto’s toe, bewerken teksten en zoeken op het internet afbeeldingen die te maken hebben met ‘verslavingen’. Met behulp van Book Creator kan je de boeken samenvoegen tot één eindwerk.

Greenscreen/green key projecten
Werken met Greenscreen rond planeten en Mars

Project

Met behulp van een Greenscreen is het mogelijk om ‘weerman’, ‘presentator’ van het nieuws te worden. Het enige wat je nodig hebt is een ‘groen doek’. Hoe je aan de slag kan gaan met een ‘greenscreen’ legt Mathew Pullen je haarfijn uit.