juni 13, 2024

Doel van de website

Met deze website probeer ik zoveel mogelijk informatie te delen ivm. de verschillende onderwijs-technologieën die ik gebruik of waarvan ik ‘kennis’ heb.

Binnen een school-organisatie de digitale weg inslaan/blijven nemen, is allesbehalve een evidente zaak. Er is een groot aanbod aan digitalisering, maar vaak slechts een beperkt budget hiervoor. Dit in combinatie van het ontbreken van stuwende (leer-)krachten in de digitalisering, zorgt ervoor dat er soms foutieve investeringen worden gedaan.

Uiteraard zijn er wél scholen met een sterke ‘digitale visie’ en een stevig uitgebouwd strategie op de vraag ‘Op welke manier kunnen maximaal gaan inzetten op digitalisering?’.

LAGENDIJK. (z.d.). THE GOLDEN CIRCLE – SIMON SINEK – Onderwijscommunicatie Coach. Onderwijscommunicatie Coach. Geraadpleegd op 24 december 2020, van https://www.onderwijscommunicatiecoach.nl/sinek/
LAGENDIJK. (z.d.). THE GOLDEN CIRCLE – SIMON SINEK – Onderwijscommunicatie Coach. Onderwijscommunicatie Coach. Geraadpleegd op 24 december 2020, van https://www.onderwijscommunicatiecoach.nl/sinek/

En dan komen we bij het andere aspect. De beste keuze qua hard- en software maken in een school-organisatie is één ding, de vaardigheden van de leerkracht om hiermee maximaal aan de slag te gaan is een ander ding…
Heeft hij/zij wel voldoende kennis om via digitale wijze te gaan lesgeven? Nascholingen dringen zich op, maar worden vaak in een ‘vergeet-hoek’ gezet.

Hierdoor gaat – ten koste van de leerlingen – tijd verloren en laat dit nu de reden zijn waarom ik mijn kennis wil delen met een zo breed mogelijk publiek.

U zult merken dat de informatie die ik beschikbaar plaats vaak over Apple-producten gaat. Dit omdat ik mij door de jaren heen ondertussen behoorlijk heb ingewerkt in deze materie.
Reeds meer dan 20 jaar gebruik ik ICT in de klas, waarvan ik mij de laatste 8 jaar heb toegespitst op het gebruik én beheer van iPads als leermiddel.
Deze kennis en ervaring probeer ik ook over te brengen via interne opleidingen aan collega’s, alsook tijdens workshops aan externe scholen/leerkrachten.

Naast het Apple-aanbod zal ik het op deze website ook hebben over mijn ‘best practice’ rond Google, omdat we dit toch ook al een tijdje in onze school-omgeving gebruiken en in het verleden de ‘Google Educator Level 1’ haalden.
Aanvullend zal ik het hebben over andere toepassingen waarvoor we – als school – ambassadeur zijn zoals ‘Bookwigets’, ‘Book Creator’,…. of toepassingen die aan bod kwamen tijdens opleidingen die gevolgd werden bij European Schoolnet.

Graag wil ik benadrukken dat ik hierbij mijn mening niét wil opdringen of andere producten als minderwaardig beschouw.
Ik geef u enkel mijn ‘best practice’ mee…

Mocht u vragen hebben ivm. de technologie en de integratie van de zaken die aan boden komen op deze website, of mocht u op zoek zijn naar een geschikte nascholing voor uw team, kunt u mij steeds vrijblijvend contacteren via info@educatiedewegwijzer.be.

Met vriendelijke groeten,

Philip Everaerts