juli 14, 2024

Schermtijd inschakelen

Met schermtijd krijg je meer inzicht in het gebruik van het toestel. Hoeveel keer til je je toestel op, welke apps (ver)bruiken het meeste tijd. Hoeveel berichten krijgt per dag en welke app is hierin de koploper….

Met schermtijd krijg je meer inzicht in het gebruik van het toestel. Hoeveel keer til je je toestel op, welke apps (ver)bruiken het meeste tijd.

Je kan via schermtijd – appvrije tijd, bepalen wanneer het toestel niet meer gebruikt mag worden.

Applimieten zorgt er dan weer voor dat je een hoeveelheid tijd ter beschikking stelt van een app. Bijvoorbeeld, 30 minuten voor Twitter. Eenmaal de tijd om is kan je 1 minuut extra tijd vragen of mits je beschikt over de toegangscode voor schermtijd kan je vijftien minuten, één uur of één dag extra krijgen.

Je kan ook bepalen welke apps buiten de appvrije tijd moeten blijven. Dit kan je instellen via schermtijd – altijd toestaan.

Via ‘schermtijd – beperkingen’ kan je ervoor zorgen dat de gebruiker geen apps meer kan installeren of verwijderen, de toegangscode van jouw iPad niet kan je wijzigen en je kan vermijden dat de gebruiker wijzigingen door voeren in accounts zoals e-mail, iCloud, iMessage en FaceTime.

Met schermtijd – beperkingen kan je ook bepalen welke content zichtbaar mag zijn op het toestel. Je kan werken met leeftijdscategorieën, je kan websites whitelisten of blacklisten.

Na iOS12 kan er ook niet meer vals gespeeld worden. Sommige gebruikers bewaarden YouTube-linkjes in notities of lieten ze doorsturen naar de ‘Berichten’-app waardoor ze toch een achterpoortje hadden en toch konden blijven kijken. Dit euvel werd inmiddels opgelost.

Wat ook niet meer mogelijk is, het verwijderen van de app YouTube en ze daarna opnieuw installeren om zo de ‘schermtijd’ te omzeilen.

Een andere verhaal dat we al eens te horen krijgen is dat sommige gebruikers de tijd terug draaien om ‘schermtijd’ te omzeilen. Ook dit is niet meer mogelijk. Wanneer je ‘Schermtijd’ inschakelt’ dan wordt de tijd ‘automatisch’ ingesteld en de gebruiker kan deze knop niet omzetten.

Je kan met een ‘Mobile Device Manager’ ook dwingen dat elk toestel zijn tijd ‘automatisch krijgt’.

Kom in onderstaand filmpje meer te weten omtrent schermtijd – applimieten.

About Post Author