Apple Teacher Portfolio
Op 23 maart lanceerde Apple een ‘Apple Teacher Portfolio’ wat voorlopig enkel in het Engels…
Op 23 maart lanceerde Apple een ‘Apple Teacher Portfolio’ wat voorlopig enkel in het Engels…
In dit deel geven we je even de mogelijkheden mee hoe je het scherm van jouw iPad kunt delen met leerlingen die in de klas of in quarantaine zitten.
Stel: je hebt een mooie presentatie gemaakt. Jouw leerlingen zitten thuis en je wilt deze…
Digitaal afstandsleren is sinds de Covid-19 pandemie een ‘hot item’ geworden. Om de pro’s en…
Hoe kan je met een iPad een instructievideo maken? Dit kan met ingebouwde functionaliteiten van…
De meeste mensen zijn gewoon te werken met een computer. Daar kennen we de knoppen…
Schoolwerk Materiaal delen kan ook met behulp van de app ‘Schoolwerk’. In dit voorbeeld delen…
Live presenteren Leerkrachten die in de klas aan de slag gaan met de iPad maken…
Covid-19 heeft heel wat teweeg gebracht. Van de ene dag op de andere werd afstandsonderwijs een must.
Weinig scholen hadden dan ook een gepaste strategie…
Apple Teacher is een van de vele programma’s die er bestaan om het onderwijs te ondersteunen. Met Apple Teacher kan je de nodige vaardigheden verwerven die je kan gebruiken om je leerlingen bij te staan in het verwerven van kennis en vaardigheden.
Wanneer we de iPad van appvrij tijd of applimieten voorzien dan kunnen we ook aangeven welke toepassingen ‘altijd’ moeten blijven werken. Denken we aan een iPhone dan zal men steeds kunnen bellen, ook al ligt de instelling appvrije tijd aan of staan er applimieten op bepaalde apps. De apps die we ‘altijd toestaan’ vallen buiten de appvrije tijd en de applimieten.
Via schermtijd kunnen we aantal zaken gaan beletten. We kunnen enkele apps van het scherm laten verdwijnen denkende aan mail, Safari, App Store. Hoe kunnen we beletten dat ons kind zijn toegangscode wijzigt en welk content mag hij of zij zien.
Wanneer je schermtijd inschakelde dan kan je na 24u of een week even analyseren hoeveel keer en wanneer je je toestel vastnam. Bekijk welke apps je het meest gebruikt en welke apps de meeste meldingen sturen. Op basis hiervan kan je aan de slag met appvrije tijd en applimieten.
Bepaal zelf wanneer het toestel als het ware in slaapstand dient te worden gezet. Als voorbeeld kan je de appvrije tijd instellen tussen 21u en 7u. Dit wil zeggen dat alle apps, behalve diegenen die in de lijst ‘altijd toestaan’ in slaapmodus geraken.
Leer hoe je met behulp van schermtijd applimieten, gebruikerslimieten kan opleggen per categorie of per app. Je vertoeft teveel op sociale media dan kan je een applimiet van bv. 30minuten per dag zetten de app naar voorkeur.