juni 4, 2023

Verbindingen

In dit deel geven we je even de mogelijkheden mee hoe je het scherm van jouw iPad kunt delen met leerlingen die in de klas of in quarantaine zitten.

Tijdens de Covid-19 pandemie merken we op dat we verschillende oplossingen moeten zoeken om iedereen aan het werk te houden.

We hebben leerlingen die van thuis uit de les moeten volgen aangezien ze in quarantaine zitten. De anderen volgen de les van op school.

In de volgende ‘case’ zijn er één of meerdere leerlingen afwezig en volgen deze leerlingen de les vanuit thuis.

Wanneer we de iPad gebruiken om te communiceren openen we de app ‘Google Meet’ en gebruiken we de microfoon om het geluid over te brengen naar de leerling, terwijl we het scherm van de iPad delen via ‘Airplay’ met onze computer – van de leerkracht.

Op deze computer zetten we ook Google Meet open en zetten de ‘microfoon’ en de ‘camera’ uit, maar we delen een venster dat het scherm van onze iPad weergeeft.

Aangezien de computer verbonden is met een HDMI-aansluiting kunnen de leerlingen thuis het beeld van de iPad en/of computer zien en de leerlingen op school zien dit scherm ook op het Smartboard of 75″ televisiescherm.

Wanneer de school over ‘Apple computers’ beschikt dan kan je ook een fysieke verbinding leggen met een ‘Lightning-usb-kabel’ en het scherm van de iPad naar het computerscherm overbrengen via QuickTime. QuickTime is een app waarmee je schermopnames, filmopnames, etc… kan realiseren.

Wat niet mogelijk is, is het delen van je scherm via Google Meet en tegelijkertijd ‘Airplayen’ naar ‘Apple TV’, ‘computer’ of digitaal bord met ‘Airplay 2’.

About Post Author