april 12, 2024

Op 23 maart lanceerde Apple een ‘Apple Teacher Portfolio’ wat voorlopig enkel in het Engels te raadplegen is.

Wanneer jouw Apple Teacherpagina in het Nederlands staat, dan kunt u steeds terecht bij de knop ‘Profiel’ om in de linker kantlijn over te schakelen naar het Engels.

Het portfolio is opgebouwd uit 3 activiteiten dat je via een sjabloon in Pages doet nadenken over jouw successen in de klas.

De activiteiten zijn:

  • Activeer,
  • Ontdek
  • Toepassen.

Activeer‘ zijn als het ware de warm-ups de introducties die je lanceert in de klas. Hoe activeer jij de voorkennis bij leerlingen. De bijbehorende website ‘http://appleteacher.apple.com‘ geeft je ook inspiratie via een 7-tal voorbeelden.

Ontdek‘ geeft een aantal voorbeelden weer van hoe je leerlingen aan de slag laat gaan met informatie. Ze verzamelen informatie rond een bepaald thema maar, welke informatie doet er echt toe en hoe kunnen we de gevonden informatie in beeld brengen. Aan de hand van de 7 voorbeelden kan je leerlingen laten experimenteren of hun informatie te visualiseren.

En tot slot is er ‘Toepassen‘. Wanneer de leerstof bijna ten einde is moeten we als leerkracht kunnen oordelen of de leerstof gekend is. Dit kan via een klassieke taak of toets maar kan ook op een speelse manier zoals het werken met een greenscreen, het maken van een podcast,….

Het portfolio heeft de bedoeling dat je je eigen activiteiten in beeld brengt en je eigen beeld verruimt via de talrijke voorbeelden. Het zorgt er mede voor dat we steeds creatief aan de slag kunnen gaan met de leerstof en dat we op elk moment kritisch blijven in hetgeen we doen.

Voor meer informatie verwijzen graag door naar de pagina van Apple.

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijsprogramma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.

Meer informatie: http://appleteacher.apple.com en/of https://www.apple.com/benl/education/k12/apple-teacher/

Bronnen:

apple.com. (2021, 22 maart). Onderwijs: Basis- en secundair onderwijs. https://www.apple.com/benl/education/k12/apple-teacher/

Apple.com. (2021, 22 maart). Apple Teacher Portfolio. Apple Teacher. https://appleteacher.apple.com

About Post Author