februari 25, 2024

Schermtijd – Analyse

Wanneer je schermtijd inschakelde dan kan je na 24u of een week even analyseren hoeveel keer en wanneer je je toestel vastnam. Bekijk welke apps je het meest gebruikt en welke apps de meeste meldingen sturen. Op basis hiervan kan je aan de slag met appvrije tijd en applimieten.

Wanneer we ‘schermtijd’ ingeschakeld hebben is het tijd om even een analyse te maken en ons wakker te schudden, want schermtijd geeft ons meer inzichten in het gebruik van ons toestel.

Heb jij een idee hoeveel je je toestel in de hand neemt, hoeveel meldingen je krijgt per dag of op weekbasis?

Welke app gebruikte je het meest en hoeveel tijd spendeerde je hieraan? Ga even na wanneer je je toestel het eerst in de hand nam en hoeveel keer je dit tijdens de afgelopen uren deed. Het zal je wellicht verbazen hoeveel keer je dit doet.

Bekijk ook even het aantal meldingen die je kreeg. In het bovenstaande voorbeeld waren er gemiddeld 17 meldingen per dag met als koploper Smartschool die ons 47 meldingen zou hebben gegeven, gevolgd door de app Berichten en YouTube.

Met schermtijd kan je dus op een bewustere manier leren omgaan met je toestel. Je kan bijgevolg op zoek gaan naar een efficiëntere werkwijze om je taken uit te voeren waardoor er meer tijd is voor andere zaken.

Hoe je schermtijd kan analyseren kom je te weten in de volgende video.

About Post Author