juni 13, 2024

Google Documenten

Omschrijving

In deze workshop ga je via de app ‘Safari’ die te vinden is op een iPad aan de slag met ‘Google Drive’ en ‘Google Documenten’. Hiermee bereiken we de eindterm: ‘de leerlingen demonstreren basisvaardigheden om digitaal inhouden te creëren en te delen.’

In deze sessie organiseren we onze bestanden. Maken we een document aan, geven dit de gepaste titel en gaan aan de slag met  ‘alineastijlen’ en voegen we tekst toe die we opmaken met knoppen zoals ‘vet’, ‘cursief’, ‘onderlijnd’ en verzorgen we de layout met opties zoals ‘centreren’, ‘links- en rechts uitlijnen’, ‘uitvullen’, ‘opsommingstekens’ en kolommen. 

We leren documenten te delen binnen en buiten de organisatie. We geven rechten zoals ‘bekijken’, ‘bewerken’ of ‘reageren’ en maken gebruik van functies zoals opmerkingen’ en ‘versiegeschiedenis’

In het tweede deel van de sessie maken we een ‘digitaal boekje’ wat we voorzien van een ‘voorkaft’. We gaan aan de slag met foto’s, (web)video’s, gallerijen, audio. We gaan aan de slag met ‘kop- en voetteksten’, ‘Paginanummers’, ‘paginawindes’ en ‘secties.Tot slot delen de bestanden als ‘Word-document,’ ‘PDF’ en ‘ePub’.

Om deze workshop vlot te volgen moeten de ‘basisvaardigheden’ die nodig zijn bij het gebruik van de iPad in de vingers zitten. Wanneer deze kennis ontbreekt raden wij aan eerst workshop ‘de eerste stappen op iPad ’ te volgen.

Geschikt voor

De workshop is geschikt voor zowel basis-, secundair- en hoger onderwijs.

Maatwerk

Er wordt steeds vooraf overleg gepleegd met de directie, de ICT-coördinator of verantwoordelijke leerkracht om de noden in kaart te brengen.

Benodigdheden

iPad met de recentste versie van het besturingssysteem ‘iPadOS’. Eventueel, via de aap Jamf Teacher in de mogelijkheid zijn om de apps Google Drive en Google Documenten te installeren en te verwijderen.

Locatie

Deze nascholing wordt steeds op een plaats naar keuze onderricht.

Prijs

Op aanvraag via: info@educatiedewegwijzer.be