mei 20, 2024

Presenteren, animeren of quizen met Keynote

Omschrijving

Tijdens deze sessie gaan we creatief aan de slag met de app ‘Keynote’. 

We leren hoe we een een keuze kunnen maken uit de verschillende thema’s die binnen Keynote worden aangeboden. We voegen dia’s toe, dupliceren, rangschikken en verwijderen ze. 

maken van een intro, passend bij een YouTube-video

We werken met titels en teksten, we maken deze op en voorzien de dia’s van foto’s, (web)video’s, vormen, diagrammen en tabellen. 

We passen de aangeleerde vaardigheden zoals ‘drag en drop’ toe en gaan aan de slag met ‘Split View’ en ‘Slide Over’. We voorzien objecten van animaties en dia’s van de nodige overgangen. 

Met deze opgedanen kennis kunnen we presentaties maken voor gebruik in de les. We maken oefeningen ter ondersteuning van het lesgebeuren denkende aan ‘rebussen’, het verdelen van woorden in lettergrepen, andere taal- en wiskundespelletjes. 

verdelen in lettergrepen

Verder is het mogelijk om deze app in te zetten binnen afstandsonderwijs. We kunnen er leuke kennisclips, affiches, app-ontwerpen en animaties mee maken.

Met andere woorden: voor elke wat wils en dit is vooraf te bespreken wanneer je intekent op deze workshop.

Om deze workshop vlot  te volgen moeten de ‘basisvaardigheden’ in de vingers zitten. Wanneer deze kennis ontbreekt raden wij aan eerst de ‘basisworkshop’ te volgen.

Geschikt voor

De workshop is geschikt voor zowel basis-, secundair- en hoger onderwijs.

Maatwerk

Er wordt steeds vooraf overleg gepleegd met de directie, de ICT-coördinator of verantwoordelijke leerkracht om de noden in kaart te brengen.

Benodigdheden

Beschikken over iPad met de laatste versie van het besturingssysteem ‘iPadOS’. Verder dienen de iPads voorzien te zijn van de recentste versie van de app ‘Keynote’. 

Locatie

Deze nascholing wordt steeds op een plaats naar keuze onderricht.

Prijs

Op aanvraag via: info@educatiedewegwijzer.be