juli 14, 2024

Augmented Reality ontdek, experimenteer en creëer

Omschrijving

Augmented reality is de dag van vandaag niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Met ‘Reality composer’ zijn we in staat om 3D-composities uit te voeren. 

Binnen Reality Composer gaan we aan de slag met allerlei object en teksten. Wijzigen we de eigenschappen zoals kleur, vorm en bepalen we de kracht waarmee een object moet bewegen. We werken met verschillende ‘scenes’ en voegen de nodige acties toe om het geheel interactief te maken.

We oefenen de vaardigheden in zoals ‘Drag en drop’ en werken met functies zoals ‘Split View’ en ‘Slide Over’.

Ìn deze workshop maken we een knikkerbaan, het houten blokjesspel ‘Jenga’, een ballenkraam en tonen we andere lesideeën zoals interactieve boekbesprekingen en posters. 

Wil je weg van het klassieke jaarboek dan kunnen we een interactieve expositie maken met de nodige informatie waarbij de bezoeker al wandelend de expositie bezoekt.

Om deze workshop vlot te volgen moeten de ‘basisvaardigheden’ in de vingers zitten. Wanneer deze kennis ontbreekt raden wij aan eerst de ‘basisworkshop’ te volgen.

Geschikt voor

De workshop is geschikt voor zowel basis-, secundair- en hoger onderwijs.

Maatwerk

Er wordt steeds vooraf overleg gepleegd met de directie, de ICT-coördinator of verantwoordelijke leerkracht om de noden in kaart te brengen.

Benodigdheden

Recente iPads met internettoegang en met de recentste versie van het besturingssysteem ‘iPadOS’ en de laatste versie van ‘Keynote’ en ‘Realaity Compozer’ 

Locatie

Deze nascholing wordt steeds op een plaats naar keuze onderricht.

Prijs

Op aanvraag via: info@educatiedewegwijzer.be