mei 20, 2024

Jamf School

Omschrijving

Je bent een beginnende school en zet de eerste stapjes op iPad. Helaas, de toestellen zijn in aantocht of werden reeds geleverd maar moeten deze nog allemaal geconfigureerd worden. De verkopers (reseller) stopte de toestellen reeds in de ‘geautomatiseerde inschrijving’, maar daar stopt het.

Er zijn ook enkele toestellen op school aanwezig die niet in de ‘geautomatiseerde inschrijving’ voorkomen. Hoe gaan we hier mee aan de slag? Heet de school een Mac-computer en schrijven we ze in via ‘Apple Configurator’ of zijn er andere mogelijkheden.

Tijdens deze 3u durende sessie leren we de toestellen inschrijven. We gaan van ‘automatiseerde profielen voor inschrijving’ naar gewone ‘profielen’. Bij profielen geven we mee welke mogelijkheden er zijn om alles te optimaliseren, wat zet je bij de ‘geautomatiseerde profielen voor inschrijving’ nu wel en wat niet aan? Bij de gewone profielen die meestal rond ‘wifi’, ‘beperkingen’, het aanbieden van ‘url’s’ of het white- en blacklisten van apps draaien bespreken we de meerwaarde en de ‘best practice’.

We  leren meer over ‘gebruikers’, ‘gebruikersgroepen’ en migreren de gebruikersgroepen naar klassen waardoor de leerkracht ook in staat is om apps in te zetten zoals Apple Schoolwerk en Apple Klaslokaal.

Sommige leerkrachten en ouders willen ook controle over het toestel hebben van de lerende. We leren de verschillen tussen Apple Klaslokaal en Jamf Teacher en we geven een overzicht van de mogelijkheden van Jamf Parent.

We bespreken de verschillen tussen dynamische en statistische gebruikersgroepen en maken er samen enkele aan.

We kopen apps aan in Apple Schoolmanager, synchroniseren deze met Jamf School en verdelen de nodige app op de toestellen van de gebruikers. 

We leren welke link deze verschillende items met elkaar hebben en maken samen de nodige koppelingen om tot een samenhangend geheel te komen.

Geschikt voor

Pedagogische ne technische ICT-coördinatoren.

Maatwerk

Er wordt steeds vooraf overleg gepleegd met de directie, de ICT-coördinator of verantwoordelijke om de noden in kaart te brengen.

Benodigdheden

iPads van de School, Jamf School, Apple Schoolmanager, optioneel een Mac met Apple Configurator.

Locatie

Deze nascholing wordt steeds op een plaats naar keuze onderricht.

Prijs

aanvraag via: info@educatiedewegwijzer.be