februari 25, 2024

De eerste stappen op iPad

Omschrijving

Je installeerde zonet samen met jouw ICT-coördinator van de school de iPad. Tijd om jouw eerste stapjes te zetten in het goede gebruik van het toestel. Samen gaan we aan de hand van het Apple Teacher programma aan de slag.

We ontdekken samen het beginscherm en richten de ‘dock’ volgens eigen behoeftes in , aangepast aan het lesgebeuren.

We verkennen het bedieningspaneel en gaan hands-on aan de slag met de camera via realistische lesvoorbeelden. We leren enkele basisvaardigheden zoals ’swippen’, ‘pinchen’, ‘open en sluiten van apps’. 

We verkennen Safari en ontdekken de ‘reader functie’ wat handig kan zijn voor leerlingen met dyslexie maar ook voor leerkrachten om artikels  om te zetten in leesteksten. Met behulp van Safari en Notities gaan we dan weer op onderzoek. We leren hoe we bronnen kunnen vermelden,  informatie zoals teksten en foto’s kunnen verzamelen met de functies ‘Split View’, ‘Slide Over’, ‘drag- en drop’, ‘kopiëren’ en ‘Plakken’ en maken van jouw iPad een handige scanner.

Geschikt voor

Deze workshop is geschikt voor startende leerkrachten uit basis-, secundair- en hoger onderwijs en is een must alvorens de andere opleidingen te volgen.

Maatwerk:

Er wordt steeds vooraf overleg gepleegd met de directie, de ICT-coördinator of verantwoordelijke leerkracht om de noden in kaart te brengen.


Benodigdheden:

Installeer de recentste versie van iOS en de  apps zoals Klaslokaal, Schoolwerk, Pages, Numbers, Keynote, iMovie en Clips.

Locatie:

Deze nascholing wordt steeds in de gebouwen van de school onderricht.

Prijs:

Op aanvraag via: info@educatiedewegwijzer.be