oktober 4, 2023

Live presenteren

Leerkrachten die in de klas aan de slag gaan met de iPad maken meestal gebruik van een presentatietool zoals Microsoft Powerpoint, Google Presentaties of Apple Keynote.

Met Apple Keynote is het mogelijk om de presentatie live te brengen. In combinatie met de app ‘Berichten’ en ‘FaceTime’ kunnen we chatten en live met elkaar praten.

Een Keynote live opzetten.

Tik rechts bovenaan op het scherm op de ‘drie puntjes’ (…) (1).

kies daarna voor ‘Gebruik Keynote Live’ (2), gevolgd door ‘Ga door’ (3).

Daarna kunt u kijkers uitnodigen door te kiezen voor ‘Nodig kijkers uit…'(4), waarna u de aangemaakte groep kunt kiezen (5).

Maak een berichtje klaar en kies voor verzenden (6).

De leerlingen die we daarstraks aan onze groep hebben toegevoegd krijgen nu het berichtje met daarin de link naar de Keynote-presentatie.

Wanneer ze op de link klikken kunnen ze de presentatie van de leerkracht bekijken.

Presenteren

Wanneer u de kijkers hebt uitgenodigd kunt u kiezen voor ‘Speel nu af’ (1).

Wanneer u zou gekozen hebben voor ‘Speel later af’ dan kunt u bij (2) terecht. Daar kiest u voor de ‘afspeelknop’ gevolgd door ‘Speel af op Keynote Live’.

Opgelet: in een ‘Keynote Live’ kan je geen gebruik maken van de Pencil.

De leerling

De leerling krijgt na het aanklikken van de link de melding dat Keynote zal geopend worden. Het scherm blijft blauw staan met de melding dat de presentatie nog niet gestart werd.

Zowel leerkracht als leerlingen kunnen ‘multi-tasken’. We kunnen FaceTime op de achtergrond zetten zodat we met elkaar kunnen praten en de uiteenzetting van de leerkracht kunnen volgen.
Vragen kunnen gesteld worden via ‘Berichten’ die u in ‘Split-screen’ plaatst, naast de Keynote-presentatie.

Opmerking: met FaceTime is het niet mogelijk om uw scherm te delen. Hiervoor dient u FaceTime te vervangen door Google Meet.

About Post Author