Gratis webinars op iPad

  • Gratis bijleren op iPad
  • Je kan meer met een iPad dan je denkt.
  • Wij delen met passie ons verhaal
  • Alles in een notendop van 50 minuten!

Schrijf HIER in!

Beschrijving van de webinars

Leerlingen hebben angst en zien het niet zitten om voor de klas te spreken. Deze angst kunnen we wegnemen door de iPad in te zetten als hulpmiddel. We maken gebruik van apps zoals Photospeak en iMovie waarmee we fruit, een bekend of minder bekend personage laten spreken als inleiding van jouw lessen of als spreekoefening van uw leerlingen. In deze sessie leer je werken met Photospeak en iMovie om hippe videobewerkingen uit te voeren.

Apple Numbers wordt al snel gezien als Microsoft Excel en Google Spreadsheet. Maar het kan veel meer dan rekenen alleen. Wist je dat Numbers als het ware een canvas is? Een canvas dat je kan omtoveren tot een werkinstrument om bijvoorbeeld mee te nemen op biotoopstudie. Een canvas dat het toelaat om jouw leerlingen te laten samenwerken en te brainstormen. Een canvas om in te zetten als portfolio. Het is dus een veelzijdige aanvulling voor in de klas.

In deze sessie kan je je jouw leerlingen creatief uitdagen, aangepast aan hun eigen leefwereld. Elk kind droomt ervan om een bekende vlogger te worden. In deze sessie gaan we aan de slag met de app Keynote waarbinnen we werken met vormen, tekst, afbeeldingen en animaties. De presentatie exporteren we als film en met behulp van Garageband voorzien we deze film van een leuk deuntje. Nog even de film en de muziek samenvoegen in iMovie en klaar is het om het als intro van elk filmpje te gebruiken.

In de sessie sessie brengen we jouw even naar Ieper. We leren hoe leerlingen aan de slag gaan met Google Drive waar men geleerd wordt om mappen aan te maken en te delen om het samenwerken te bevorderen. Verder maken de leerlingen gebruik van Google Documenten en Google Chrome om informatie op te zoeken en te bewaren. Als eindopdracht krijgen de leerlingen de opdracht om de gevonden informatie te selecteren en wat goed is te bewaren en te voorzien van een bronvermelding. Binnen Google Documenten maken de leerlingen een ‘digitaal boekje’ over de stap Ieper waardoor ze niet alleen kennis maken met de stad maar ook met de nodige apps.